Onze ambacht: verse vleesvoeding zoals Opa Bert het ooit bedoeld heeft.

Er was eens een gepassioneerde hondenfokker. Met veel liefde en vreugd fokte hij mastiffs en boxers. Het hele dorp kende hem. Niet alleen door de prachtige honden die hij fokte, maar ook door zijn geneeskrachtige gave. Door middel van 'handoplegging' en 'magnetiseren' genas hij dier en later ook mens. Hij had een bijzonder vermogen om energie over te brengen op anderen. Hij verloste honden van allerlei kwaaltjes en ongemakken. Daar hoorde volgens hem ook een natuurlijke voeding bij. Een complete voeding geïnspireerd op prooidieren van wolven uit de natuur. Opa Bert was een echte dierenvriend. Hij had een sterke visie: honden blijven het gezondst als ze voeding krijgen waar hun lichaam voor is gemaakt. Zoals de natuur het ooit heeft bedoeld. 100% rauw vlees van goede kwaliteit zonder fratsen. Het beeld wat hij had van een natuurlijke voeding was niet op de markt te verkrijgen. Geen probleem voor Opa Bert.

 

 

 

Opa hond website 1.jpg

Opa Bert verhuisde al zijn ingrediënten en recepturen naar een nieuw pand inclusief professionele keuken en vrieshuis. De naam die op de voorgevel van het pand prijkte was: KIVO. Dit betekent KIp van de VOrst. Afgeleid van de achternaam van Opa Bert: van de Vorst.

Hij mengde, kookte en bakte er op los en werd steeds meer bedreven in zijn kooktechniek. Iedereen vertelde erover en de bekendheid van Kivo groeide en groeide. Tegen de tijd dat Kivo echt succes kreeg, hadden de kinderen van Opa Bert inmiddels zelf kinderen gekregen. Hij wilde van dit geluk genieten en meer tijd vrij nemen. Opa Bert besloot om met pensioen te gaan maar wilde zijn prachtige concept niet verloren laten gaan.

Opa hond website 2 .jpg
Opa hond website 3 .jpg

Hij ontwikkelde zelf een unieke receptuur en voerde dit aan zijn honden. De honden van Opa Bert werden nóg mooier en straalde van geluk. De mensen in de omgeving en op hondenshows zagen dit ook. Zij werden steeds nieuwsgieriger naar het geheim van Opa Bert. Wat hij aan zijn honden gaf wilde zij ook wel voeren! Maar was dit ook te koop? Opa Bert kwam tot het besluit dat elke hond een gezonde levensstijl verdient. In zijn eigen keuken maakte hij steeds meer voer voor verschillende honden. De vraag werd groter en groter en groter. Zó groot dat Oma Riek het tijd vond voor een nieuwe kookstek voor Opa Bert. 

Opa hond website 4 .jpg

Gelukkig was daar de schoonzoon van Bert, zelf ook groot liefhebber van honden. In 1990 nam hij Kivo Petfood over en bouwde dit verder uit. Kivo Petfood kreeg steeds meer verkooppunten, zelfs door de hele Benelux heen! Tegenwoordig staat er een bruisend productiecentrum in een stadje vlakbij Eindhoven waar de kleinkinderen van Opa Bert aan het roer staan. Ze denken vaak terug aan hun opa en vergeten nooit de ambacht en authenticiteit die hij in de producten stopte. Deze twee essentiële ingrediënten staan steevast bovenaan de recepturenlijst. Alle producten worden nog steeds met veel kennis over het carnivorenbestaan geproduceerd. Het assortiment is flink uitgebreid maar in elk product zit dezelfde denkwijze als die van hun opa: een eerlijke en natuurlijke voeding zonder fratsen. Iets wat tegenwoordig helaas niet meer zo vanzelfsprekend is. Zij zijn hier trots op en delen dit graag met iedereen die om honden en katten geeft.

Fun fact: wist je dat Opa Bert een van de eerste was op de Nederlandse markt die met vers vlees voor de hond begon? Daardoor mogen wij onszelf nu als een van de oudste KVV merken van Nederland noemen!